TexterTexten ingår i:
monument Arche 2020 70-71
Göteborg – mot en dynamisk stadsutveckling. Lena Andersson i samtal med Johan Linton Arche 2020 70-71
Överväldigad av det förflutna. Några arkitekturfragment Arche 2020 70-71
Monument Fragaria Arche 2019 68-69
Tintoretto och arkitekturen Arche 2019 66-67
Pragmatism och poesi Arche 2018 64-65
arkitektoniska principer: fragment a Arche 2018 62-63
En arkitekturens äventyrare. Ett samtal med Alf Folmer om tiden hos Le Corbusier Arche 2017 60-61
arkitektur – del ett Arche 2017 60-61
Arkitekturens återkomster – en oändlig introduktion Arche 2017 60-61
Att glömbygga Arche 2017 58-59
Tusen sevärdheter i Drömmen Arche 2017 58-59
Göteborg i tiden Arche 2016 56-57
Spillror av ljus Arche 2016 56-57
Jesper Svenbro och Teodosio Magnoni Arche 2016 56-57
Från arkitekturens ensamland. Saknad efter Zaha Hadid Arche 2016 54-55
Sven Lundh och konsten Arche 2016 54-55
Le Corbusier – samtal med Giuliano Gresleri Arche 2015 52-53
Vågor, hav, farkoster för tid Arche 2015 52-53
Ocean, interlink, network Arche 2015 50-51
Göteborg mot framtiden Arche 2015 50-51
Rum bortom murarna : Beate Hølmebakk i samtal med Johan Linton Arche 2014 48-49
de konstruerade objekten : till Jacques Derrida Arche 2014 48-49
Referensernas spel : Andrea Palladio, Le Corbusier, Peter Eisenman Arche 2014 48-49
Göteborg – visioner Arche 2014 46-47
Objekt – antololgier Arche 2014 46-47
digitally bucolic Arche 2013 44-45
Det byggda ursprunget till sig själv. En not till Peter Eisenmans arkitektur Arche 2013 44-45
Arkitektens barndom. Ett samtal med Peter Eisenman Arche 2013 44-45
Orsakernas alkemi Arche 2013 42-43
Den ömsesidiga kulturen. Le Corbusier och det franska Arche 2013 42-43
Möblernas berättelser. Ett samtal med Massimo Morozzi Arche 2012 40-41
Ordens horisont. Le Corbusier, Italien och resan till Orienten 1911 Arche 2012 40-41
Mogens Krustrup (1921-2011) Arche 2012 40-41
Platser i tiden – för 10 år av Arche Arche 2012 40-41
Planerandets paradoxer. Intervju med Sara Westin Arche 2012 40-41
Hedlund och Wingårdh: ytterligare perspektiv Arche 2012 38-39
Guide för rörelse i sekvenser av mentala kvantifieringar Arche 2012 38-39
Håkan Lindqvist – arkitekt och forskare Arche 2011 36-37
Gert Wingårdh – Bibliografi Arche 2011 36-37
Arkitektur av ord – Gert Wingårdhs skrivande Arche 2011 36-37
Arkitektliv – Intervju med Gert Wingårdh Arche 2011 36-37
Paris : Bad romance Arche 2011 34-35
Drömbilder : Rum Arche 2011 34-35
Rörelse för tanken Psykoanalytisk Tid/Skrift 2010 32-33
Göteborg i bilder 1912-1951 Psykoanalytisk Tid/Skrift 2010 32-33
Barbarerna: Edra 2010 Psykoanalytisk Tid/Skrift 2010 30-31
Lars Schmidt (1917-2009) Psykoanalytisk Tid/Skrift 2010 30-31
Institutionen och ensamheten : Le Corbusiers arkitektutbildning Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Arkitekturskola : Bolle Tham och Martin Videgård Hansson i samtal med Johan Linton Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Kunskapens plats : Anders Wilhelmson i samtal med Johan Linton Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Om lärandet : Beate Hølmebakk i samtal med Johan Linton Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Arkitekturen och akademin : Claes Caldenby i samtal med Per Magnus Johansson & Johan Linton Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Konsten att lära Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Dubbelseende : en not till postmodernismen i arkitekturen Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 28-29
Den tillfällige akademikern Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 26-27
Palladianskt begär Psykoanalytisk Tid/Skrift 2008 24-25
Andrea Palladio (1508-1580) Psykoanalytisk Tid/Skrift 2008 24-25
Alger och avbildningen i retur Psykoanalytisk Tid/Skrift 2008 22-23
Den reserverade modernisten och barocken Psykoanalytisk Tid/Skrift 2007 20-21
Någonting om minnet i förhållande till de konstruktioner som lämnats oss av tidigare människor Psykoanalytisk Tid/Skrift 2007 18-19
Vardagslivets fysiologi Psykoanalytisk Tid/Skrift 2006 16-17
Carlo Scarpas tusen cypresser Psykoanalytisk Tid/Skrift 2006 14-15
Le Corbusiers följeslagare – en arkitekt och litteraturen Psykoanalytisk Tid/Skrift 2005 13
Le Corbusier och Louis Soutter Psykoanalytisk Tid/Skrift 2005 11-12
Arkitekturens hemvist – Le Corbusier och horisonten Psykoanalytisk Tid/Skrift 2004 10
LC vs OMA Psykoanalytisk Tid/Skrift 2004 8-9
Text för ”Tre texter för Venedig” Psykoanalytisk Tid/Skrift 2003 6-7
Wien – Paris, växling mot det moderna Psykoanalytisk Tid/Skrift 2003 4-5
Francesco Borrominis ensamhet Psykoanalytisk Tid/Skrift 2002 2-3
Konstruktionernas inre landskap Psykoanalytisk Tid/Skrift 2002 1
Ur berättelsens begär Arche 2020 72-73
Budgetbrutalism Arche 2019 68-69
Tio år senare Arche 2020 72-73
Drömda platser, dolda rum Arche 2021 74-75
Ett hus för de bevingade Arche 2021 74-75
Att gräva ut det uppenbara Arche 2021 76-77
Arkitekturen och livet Arche 2021 76-77
Göteborg – sex bilder Arche 2019 66-67 och Psykoanalytisk Tid/Skrift 2009 26-27
Publikationer
Arkitektliv : Gert Wingårdh i samtal med Per Magnus Johansson och Johan Linton
I kulturen – en vänbok till Per Magnus Johansson